tisdag 21 december 2010

Julklappsetiketter!

Som lite inspiration till julklappsinslagningen men även till december månads tävling hos Scraplagret har jag gjort några etiketter till julklapparna. Jag letade länge innan jag hittade vanligt brunt omslagspapper men fick även tips om golvpapp som man täcker golven med när man ska måla - det är lite tjockare men passar utmärkt till större julklappar!


Till tagsen har jag använt tjockare akvarellpapper och skurit till bitar som är 10 x 6 cm, skurit av hörnen och stansat hål, men det går ju bra med vanliga manillatags eller vit cardstock (använd baksidan att stämpla på så blir det slätt och fint!).

 Först stämplade jag med God jul-stämpeln med vattenfast, svart dyna och torkade lätt med embossingfönen, mest för att det skulle gå snabbare men också för att det är viktigt att texten är helt torr till nästa steg - då stämplade jag med snöflingor och tallkvisten från Tim Holtz som jag embossade med silverpulver på den ena tagen och genomskinligt pulver på de andra två.


För att få färgkiftningar har jag sedan distressat med röd och blå distressdyna och då träder ju de stämplade mönstren fram. Det blir så fint! Sedan har jag öst på med metallhängen, pärlor, spets  och band.


Den sista tagen distressade jag med Pumice stone och Barn door och dekorerat med en fin metallfågel, spets och röda halvpärlor. Allt material hittar du hos Scraplagret! 

8 kommentarer:

 1. Riktigt läckra julklappsetiketter du gjort!! :-)
  Julkramar till dej...

  SvaraRadera
 2. Superfina! skam att säga orkade jag bara göra tre fina tags i år. Kul att vi ska bli kollegor igen!!

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att jag titta in till dig och fick en massa inspiration till julklappstags.. precis vad jag eftersökte...Dina blev så fina och juliga!!!! kram Alexandra

  SvaraRadera
 4. Snygga! Själv ska jag snart ge mig på att göra en presentask till mammas present.
  God jul på dig! Kram

  SvaraRadera
 5. Men Nenne!! Alldeles bedårande paket du gjort!!
  Vilka superduperfina tags!!!
  Härliga färger och detaljer! <3

  Tusen tusen tack för dina urgulliga ord inne hos mej!! *glad* :D

  Får passa på att önska dig en trevlig julhelg!!!

  MÅNGA KRAMAR Petra

  SvaraRadera
 6. Jag vill önska dig en riktigt God Jul! Hoppas du får en härlig jul! Jag tycker det är riktigt skoj att vi blivit kollegor på Kortskissen. :)

  Jättefina tags! :)
  Kram Sara

  SvaraRadera
 7. Urläckra!!

  Och hoppas ni har en riktig mysig jul!

  Kram/Cattis

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt fina! Önskar dig en god fortsättning på julen! Kram!

  SvaraRadera