söndag 19 december 2010

Julgodis


Så här i jultider bakas det massor av kakor, kokas knäck och görs allehanda julgodis hemma hos oss och jag rotar alltid runt efter just det DÄR receptet som var så bra och som jag vet att jag har någonstans...Nu är det slut på letandet för nu har jag samlat alla mina absoluta favorit julgodisrecept i en liten bok!


Boken har jag gjort av de allra mest underbara boksidorna från 7Gypsies, de ser riktigt gamla ut och är gjorda av kraftig kartong så jag fick fundera ett tag innan jag kom på hur jag skulle göra boken. 


Till boksidorna har jag använt papper ur Ladybug & friends julpapper och samma stämplar som ovan. Jag skrev ut mina recept på lite tjockare, enfärgat papper från datorn.Jag har lämnat flera sidor tomma för att kunna sätta in fler recept som jag samlar på mig och för fina fotografier på det jag bakar!


Jag distressade kanterna med distressink och smutsstämpel - det blir så snyggt!


Jag tänkte att jag skulle visa hur jag gjorde den lilla receptboken!

De fina bokpärmarna från 7Gypsies är av hård kartong och jag visste först inte hur jag skulle kunna göra hål i pärmarna, men då kom jag på att jag kunde binda ihop mina sidor på gammeldags manér!


*Jag började med att mäta bokens höjd och sedan bigade jag med cirka 1 cm:s mellanrum förutom längs ut där kanten blev cirka 3 cm.


* Sedan vek jag det hela som ett dragspel.


* Så skar jag till sidorna till albumet.


* Jag limmade arken mot varandra med varje flik emellan.


* Så här ser det ut när alla sidorna är ditlimmade.* Den långa fliken längst ut limmade jag på insidan av boksidan.


* Jag skar sedan till en bit kartongfärgad cardstock till bokryggen.


* Här ser ni att jag har färgat in alla sidor med Distress Ink och dekorerat med stämplar.


* Då var den lilla Julgodisboken färdig och det är dags att börja baka!

Nu få ni ta och kika in till Scraplagret för beställer ni för mer än 200 kr IDAG så får ni dessa papper som jag använt till boken GRATIS!!! o.O

5 kommentarer:

 1. INLED MIG ICKE I FRESTELSE, kvinna!!!! ;D Faaasen, vilken läcker bok - nu måste jag ju också göra en sån... ;)

  SvaraRadera
 2. Åh så fin!!!! Den inspirerade mig verkligen till att göra något liknande med alla mina julrecept! Bra instruktioner dessutom! Tack! Ha en fröjdefull jul och ett härligt gott nytt 2011!

  SvaraRadera
 3. Superläcker!! =) Vad du är duktig!!

  SvaraRadera
 4. Supercool bok. Tack så mycket för instruktionerna!

  SvaraRadera
 5. Hej Nenne!

  Skulle bara säga att nu har jag också tillverkat en egen bok där jag tänker samla mina julrecept. Dina instruktioner var väldigt bra så jag utgick helt efter dem! Vill du se mitt färdiga resultat, kika in på min blogg:
  http://www.miaerenius.blogspot.com/

  //Mia

  SvaraRadera