onsdag 14 oktober 2009

Min egna matbok!

En helt vanlig anteckningsbok med blanka sidor (utan linjer), en hel massa Graphic45-papper och tags samt de supersöta vintagebilderna med mattema som jag haft ett tag och lite andra dekorationer blev då till Min egna matbok!

Jag tänkte använda den för att ge mig själv tips och idéer när inspirationen tryter på matlagningsfronten men även att sätta in recept som jag använder ofta eller mer sällan så som supergoda sillinläggningar till jul t ex.

Boken har fem flikar: Vardag, Helg, Favoriter, Fest och Högtider. Under Vardag tänkte jag skriva några olika veckomatsedlar att använda för veckohandling och idéer under veckorna.


Under helgfliken får då lite mer tidskrävande maträtter plats. Jag vill sätta in recept som jag klippt ut och sparat men även skriva listor/recept för hand.Favoriter får bli listor med allas egna favoriter för ytterligare inspiration!


Festfliken - här blir det lite drinkar och tilltugg och bakverk och suveränt goda maträtter!


Under den sista fliken ryms både sillar och och speciella rätter som vi äter vid jul, midsommar och kanske födelsedagar!

Så här blev baksidan! Närbilderna har jag ju redan bjudit på!
Kortet som jag utlovat får bli ett eget inlägg för det är gjort till 2sketches4you denna vecka.

3 kommentarer:

 1. Vem behöver äta när man har en sådan matbok? Vilken läckerhet!!! Du skapar underbara saker. Vad roligt att vi blivit kollegor, ser fram emot en skojig höst.

  SvaraRadera
 2. Vilken snygg bok!! Å himla praktisk att ha. Du skulle se hur mina recept ligger i en salig röra i en överfull plastmapp!! Å lätt å hitta?? INTE!

  Grattis till dt platsen också. Såg det i Brunssons blogg nyss =)

  Kram Maja

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk bok!! Du är grym tjejen och grattis till dt-platsen! Den är du värd.
  Har du förresten smakat Root Beer? Det är vidrigt! Smakar som rengöringsmedel. Kram!

  SvaraRadera